Hoppa till huvudinnehållet.
Hem
Marcus, Viktor, Filip och Albert, grundarna av Skrea Backe Destilleri

Om oss

I en gammal stenlada på Skrea Backe, beläget på Sveriges västkust, valde fyra killar med en passion för mat och dryck att skapa en hantverksframställd spritdryck med inspiration från närområdet.

Vår story

Skrea Backe, där du kan hitta våra familjemedlemmar Prostens Pizza och Skrea Matbruk, är ett otroligt vackert jordbrukslandskap strax utanför Falkenberg där lummig skog möter det levande havet och dess omgivning.

Enbär

Destilleriet är beläget I anslutning till restaurangen Skrea Matbruk, så om ni skulle ha vägarna förbi och besöker oss, kan ni både testa en god cocktail i kombination med otrolig pasta, allt serverat i en miljö som överblickar både vingårdar och kilometerlånga fält. Visst låter det nästan för bra för att vara sant?

De fyra vännerna vi tidigare nämnde är Albert Nilsson, Filip Karlsson, Marcus Nordgren och Viktor Larsson, som alla möttes när de serverande drinkar och lagade mat tillsammans på Prostens Pizza och Skrea Matbruk, vilka Marcus äger och driver tillsammans med sin fru Lisa Lemke. Tillsammans har de alla en passion för mat och vin, men delade även en dröm om att göra något mer. Idén om att utveckla och förbättra svensk hantverkssprit började växa fram, och här på Skrea Backe gillar vi att förädla drömmar till verklighet.

Viktor och Filip vid kopparpannan.
Vår kopparpanna som vi kallar "Storasyster"

Vi använder noga utvalda ekologiska ingredienser valda för att representera vår omgivning; skogen och havet. Vi är stolta att destillera med hjälp av vår kvalitetskopparpanna byggd av våra vänner på Carl GmbH, eller Storasyster som vi kallar henne.

Vi destillerar varje flaska med glädje och kärlek – drick ansvarsfullt.